+31 (0)6 33043496 info@ikzegstop.eu

Lezen over de gevolgen van pesten. Kijken naar televisieprogramma’s over sexting. Liken of sharen van social messages over agressie. Doe jij dat ook wel eens? Waarom doe je dat? En wat voel je daar dan bij?

We leven in een moderne, technologische wereld waarin eigenheid en privacy steeds meer worden verdrongen. We hebben het over sociale media, maar hoe sociaal is het als iemand online wordt gepest? Als er ongewenst naaktbeelden worden verspreid? Als iemand onder druk wordt gezet om vervelende dingen te doen voor de webcam?

De cijfers over (cyber)pesten en online agressie (sexting, sextortion, shaming, grooming etc.) lopen op. Toch lijkt er geen sprake te zijn van een evenredig groeiende maatschappelijke verontwaardiging hierover. Het blijft nog veel te vaak een ‘ver van mijn bed-show’.

Maar weet je, dat is het niet. Het gebeurt ook bij jou in de buurt, in de klas en misschien wel in het gezin. Om meer betrokkenheid en bewustwording te creëren moet worden voldaan aan de essentiële behoefte van voelen. Zo kan je beter begrijpen wat er kan gebeuren, waarom het kan gebeuren en vooral… waarom het ook met jou kan gebeuren.

Met onze aangrijpende reeks van getuigenissen van slachtoffers die ons pad kruisen willen wij jou helpen om te voelen wat een slachtoffer denkt. Het kan jou helpen om jezelf of anderen beter te beschermen. Het kan jou helpen om de juiste weg te vinden naar hulp. Maar bovenal kan het jou helpen om meer bewust te worden van wat er om ons heen gebeurt en hoe jij samen met ons STOP kan zeggen!

Alle getuigenissen zijn volledig geanonimiseerd en worden gepubliceerd met goedkeuring van onze cliënten en, indien het minderjarigen betreft, van hun ouders.

Oud zeer

Ik ben mama van een zoon van 16 en een dochter van 12. Omdat mijn dochter heel onzeker is, ben...
Meer informatie

Nooit te oud om te leren

Sinds 3 jaar ben ik met pensioen. Ik heb mijn hele leven buiten gewerkt als tuinman. Heerlijk vond ik dat....
Meer informatie

Terugslaan zonder te slaan

Ik ben kleiner dan mijn leeftijdsgenoten. Altijd al geweest. Ik heb er zelf geen last van, maar enkele kinderen in...
Meer informatie

Ik mag je wel, maar dat mag eigenlijk niet

Ik zat op de middelbare school. Ik werd gepest door een groep meiden. Bij die groep hoorde ook een meisje...
Meer informatie

Denk jij wat ik voel?

Lezen over de gevolgen van pesten. Kijken naar televisieprogramma's over sexting. Liken of sharen van social messages over agressie. Doe...
Meer informatie
{"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","speed":"300","loop":"true","design":"design-1"}