+31 (0)6 33043496 info@ikzegstop.eu

Mediawijsheid voor senioren

Veilig online

Mediawijsheid biedt kansen voor jong en oud. Om veilig online te zijn is het handig, of misschien wel noodzakelijk, om op de hoogte te zijn van wat er online allemaal gebeurt. Kinderen groeien op met social media en internet. Voor senioren is het echter vaak een stuk lastiger om de snelheid van de online ontwikkelingen te volgen. Dit maakt je kwetsbaar. Na meerdere verzoeken van grootouders en andere internetgebruikers is er nu ook een cursus Online Veiligheid voor senioren.

Voordelen van de online wereld

Iedereen kent de voordelen van onder andere WhatsApp, Twitter, Facebook en Instagram. Communiceren en contacten leggen of onderhouden was nog nooit zo makkelijk. Vanuit je luie stoel thuis kan je op ieder moment van de dag (video)bellen, appen of mailen met vrienden of familie uit de hele wereld. Vanuit diezelfde stoel kan je online je bankzaken regelen, het nieuws volgen, je boodschappen bestellen of je lievelingsfilm kijken. Je kan er zelfs de liefde van de leven vinden.

Nadelen van de digitale wereld

Maar ieder voordeel heeft zijn nadeel. Dat geldt ook voor internet. Persoonlijke gegevens staan steeds vaker en uitvoeriger online. Het wordt steeds moeilijker om echt nieuws en nepnieuws van elkaar te onderscheiden. Je bankgegevens kunnen gestolen worden (phishing) of je kan misleid worden om geld over te maken naar een onbekende die zich voordoet als je zoon, dochter of vriend (WhatsApp-fraude). Bovendien kan jouw prins(es) op het witte paard wel eens heel andere bedoelingen hebben dan een romantische avond.

Internetcriminelen worden steeds slimmer. Ieder persoon die gebruik maakt van internet is een potentieel slachtoffer van internetfraude. Dat betekent dus dat het merendeel van de bevolking ermee te maken krijgt. Als je de berichten in de media volgt, lees je vrijwel dagelijks dat er iemand is opgelicht of benadeeld door een of andere vorm van internetcriminaliteit.

Cursus of workshop – wees voorbereid

Zorg ervoor dat je geïnformeerd bent over wat er online speelt en hoe je jezelf kan beschermen tegen internetcriminaliteit. Het kan je geld, verdriet en boosheid besparen.

Cursus online veiligheid voor senioren: 5 bijeenkomsten
maandagavond van 18.30 – 20.30 uur (incl. pauze) OF
vrijdagochtend van 10.00 – 12.00 uur (incl. pauze)
65,- euro per persoon voor 5 lessen

Volgende startdatum cursus: afhankelijk van coronamaatregelen

Workshop online veiligheid: wisselende onderwerpen, op basis van actualiteit
maandagochtend van 10.00 – 12.00 uur (incl. pauze)
voor 15,- euro per persoon

Volgende workshops: planning afhankelijk van coronamaatregelen

Locatie: Rijksweg Zuid 27 in Sittard (De Werkplaats)

Voor informatie en aanmelden:
email naar info@ikzegstop.eu
telefonisch op 06-330 434 96
via de chatknop (rechtsonder in dit scherm)