+31 (0)6 33043496 info@ikzegstop.eu

Over mij

Schrijven over de doelen van Ik zeg stop is niet moeilijk. Schrijven over mijn doelgroep ook niet. Maar een stukje persoonlijke tekst schrijven over mezelf… dat is heel wat anders. Vanuit verschillende hoeken kreeg ik te horen dat dit nochtans heel belangrijk is om het vertrouwen te krijgen van jou, de bezoeker van mijn website. En omdat ik vertrouwen een van de meest wezenlijke aspecten vind in het leven, stap ik nu ver buiten mijn comfort zone en vertel ik wat meer over wie ik ben en waar mijn motivatie vandaan komt.

Om maar meteen tot de kern te komen… Mijn motivatie komt voort vanuit mijn persoonlijke ervaringen van opgroeien in een onveilige (thuis)situatie. Ik ken de eenzaamheid, de angst, het verdriet en de pijn. Bovendien begrijp ik de onmacht en de vraag: “Waarom ik?” Slechts 2 eenvoudige woorden die een hele wereld aan emoties omvatten. Het duurde vele, vele jaren voordat ik een antwoord kreeg op deze vraag. Werd ik daar blij van? Echt niet. Werd ik er boos over? Zeker weten! Want begrijpen waarom iets gebeurt, staat zeker niet garant voor het kunnen opbrengen van begrip voor wát er is gebeurd.

Tegelijk biedt het begrijpen van wat je is overkomen wel ruimte om te kiezen wat je ermee gaat doen. En daar hoefde ik helemaal niet lang over na te denken. Iets heel vervelend omzetten naar iets heel positief. Dát is wat ik wil. Daarom zou ik het liefst alle kinderen en jongeren willen helpen, maar dat kan natuurlijk niet. Ik weet namelijk over heel veel dingen heel erg weinig. Maar als het gaat om pesten, online misbruik en agressie, dan weet ik een heleboel.  Dan kan ik met jou praten als een gelijke. Als iemand die weet waar jij het over hebt en waar je behoefte aan hebt. Als iemand die jou wil en kan helpen. Ik kan jou niet alleen te woord staan vanuit mijn eigen ervaringen, maar ook vanuit alle informatie die ik inmiddels heb vergaard vanuit een breed scala aan opleidingen en trainingen. In de afgelopen jaren heb ik immers een heleboel kennis verzameld als onder andere docent, kindercoach, social media coach, assertiviteitstrainer, trainer zelfverdediging en anti-pestcoördinator. Een aanvullende, brede pedagogische opleiding heeft tenslotte de cirkel rond gemaakt.

Blijf niet zitten met je vragen en verdriet. Neem contact met me op, zodat we samen kunnen kijken hoe ik jou kan helpen. Erover praten met iemand die je begrijpt, helpt echt. En als dat niet genoeg is, bekijken we samen de concrete stappen die we kunnen nemen om jouw probleem aan te pakken. In vertrouwen, op jouw tempo en vooral met veel begrip.